Csütörtökön hallgatja meg a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségeBernd Storck szövetségi kapitányt, akinek irányításával történelmi blamába futott bele múlt pénteken a magyar válogatott, miután 1–0-ra kikapott Andorrától.

Bár a kapitány meghallgatása még hátravan, az MLSZ állítólag máris szövetségi kapitányt keres. A hírek szerint az elnökség tagjainak több mint fele magyar edzőt szerződtetne, így került képbe a székelyudvarhelyi László Csaba neve is.

László a legutóbbi szezonban a Dunaszerdahelyi DAC vezetőedzője volt, ám az idény végén megköszönték munkáját, s a Budapest Honvéddal bajnoki címet szerző Marco Rossit nevezték ki a helyére.

 A székelyudvarhelyi szakember a magyar sajtónak nem kívánt bővebben beszélni az MLSZ megkereséséről, mint mondta, „nem akar a dolgok elébe menni”.

László Csaba Magyarországon korábban a Ferencvárosnál és az MTK-nál dolgozott, de a skót Hearts és a belga Charleroi vezetőedzője is volt. Szövetségi kapitányként az ugandai és a litván válogatottat irányította.

Storck – amennyiben menesztik – százmillió forintos nagyságrendű végkielégítésben részesülhet: a magyar sajtó úgy tudja, a kapitány jelenleg 1.7 millió eurót (523 millió forintot) keres évente.