László Csaba vette át a Dundee United irányítását. A székelyudvarhelyi származású fociedző új csapata jelenleg a Championshipben, vagyis a skót másodosztályban szerepel.

Kedden már több brit lap is megírta, hogy a Dundee United vezetői megegyeztek László Csabával, de a BBC sportrovatának híre szerint az 53 éves edző érkezését szerdán jelentették be hivatalosan a skót labdarúgóklubnál.

A Dundee United 12 forduló után a második helyen áll a 10 csapatos skót másodosztályban, de ugyanannyi pontja van, mint a listavezető St. Mirrennek. Igaz, az ötödik helyezett Queen of the South is csak két ponttal van a gárda mögött.

A klubnál októberben edzőt váltottak, Ray McKinnont két egymás utáni vereség után menesztették.

Bill Alves, a Heart of Midlothian FC részvényeseinek igazgatója a The Courriernek azt nyilatkozta, a Dundee United vezetői jól választottak. Alves úgy jellemezte László Csabát, mint egy elhivatott, taktikus edzőt.

László Csaba 2008–2010 között dolgozott a Hearts-nál. Első szezonjában harmadik helyre vezette csapatát a skót Premier League-ben, a Hearts bejutott az akkor induló Európa Liga selejtezőjébe. 2009-ben az év edzőjének választották meg Skóciában, majd 2010 januárjában váratlanul távozott a skót klubtól, ősszel már a Charleroi-t irányította.

László Csaba ezt követően a litván válogatott szövetségi kapitánya volt, a 2015–2016-os idényben az MTK Budapestnél edzősködött, az elmúlt szezonban pedig a felvidéki FC DAC-cal lett hetedik a szlovák Fortuna Ligában.

Az erdélyi trénerrel 2019. májusáig érvényes szerződést kötöttek és első alkalommal szombaton, a Crusaders elleni kupameccsen ülhet le a kispadra.

Stephen Thompson, a Dundee United elnöke így mutatta be László Csabát a skót klub honlapján: „Csaba CV-je nagyon lenyűgöző, ő maga pedig nagyon lelkes. Az igazgatótanács tagjai több mindenkivel felvették a kapcsolatot, aki korábban László Csabával dolgozott, azt hiszem egy fantasztikus edzőt, rendkívül tapasztalt taktikust igazoltunk, aki nem mellesleg jól bánik az emberekkel.”

László Csaba a következőket mondta beköszönőként: „Kiváltságos vagyok, hogy a Dundee United menedzsere lehetek. A klub fantasztikus, keményen fogok dolgozni azért, hogy a csapat visszatérjen a Premiershipbe. Alig várom, hogy találkozzak a játékosokkal. A keret és a szakmai stáb is remek, meg akarom nyerni a Championshipet.”