A Civitas Alapítvány tavaly indította el az Időbank elnevezésű kezdeményezését, melynek lényege, hogy a pénzt kiiktatásával az emberek szolgáltatásokat, illetve tevékenységeket nyújtanak egymásnak, létrehozva ezáltal a kölcsönös segítségnyújtás hálózatát. Ennek működtetéséhez Időgazdákra van szükség. Udvarhelyszékről bárki jelentkezhet.

Az „Adni Nemes – kapni Öröm! Időbank – a Pénzmentes Segítségnyújtás Hálózata” elnevezésű kezdeményezést tavaly indította el Udvarhelyszéken a Civitas Alapítvány. Ez egy olyan újszerű kezdeményezés, amelyből a pénzt – mint fizetőeszközt –kiiktatták, az emberek szolgáltatásokat, illetve tevékenységeket nyújtanak egymásnak, létrehozva ezáltal a kölcsönös segítségnyújtás hálózatát.

Mindenkinek szüksége lehet valamire. Vagy valakire

Működtetését olyan Időgazdákra bízzák, akik munkájuk során ügyfélszolgálatot biztosítanak, információt, tanácsadást nyújtanak a rendszer iránt érdeklődőknek. Egyben ők lesznek az Időbank-rendszer helyi működtetői és népszerűsítői. Udvarhelyszékről tizenegy személyre lenne szükségük, jelentkezni február 14-ig lehet.

 

 Udvarhelyszékről bárki

Időgazda lehet Udvarhelyszék valamely településén élő és tartózkodó személy. Hogy milyen jelentkezőket várnak, illetve melyek azok a feladatok amelyeknek a jövendőbeli Időgazdának eleget kell tennie, arról az Időbank honlapján részletes információkkal állnak a rendelkezésedre. Ugyanitt azt is meg lehet tudni, hogy hol és miként kell jelentkezni (kezdetben egy motivációs levél és egy email is megteszi), szólnak a jelentkezők kiválasztásának részleteiről, de azt sem rejtik véka alá, hogy milyen segítségnyújtásban részesülnek a kiválasztottak, illetve milyen előnyei származnak, ha elvállalja ezt a nemes feladatot. Pénzre ne számíts, hisz neked sem kell fizetned, ha valaki történetesen azért jön, hogy megjavítson valamit, ami a házadban éppen elromlott (hogy csak egy egyszerű példát említsünk).

– Ha egy izgalmas újszerű dolgot szeretnél kipróbálni, illetve vágysz egy jószívű, jó hangulatú társaságra és fejlődésre, ne habozz, jelentkezz, hisz itt lehet a Helyed! – áll a Civitas Alapítvány felhívásában.

Van még pár napod, hogy gondolkozz rajta, de sokáig ne húzd az időt, február 14-ig lehet jelentkezni.