Mozgalmas volt a vasárnapi kora este a romák által lakott székelyudvarhelyi Budvár negyedben, ahol szemtanúk szerint legalább félszázan estek egymásnak. A tragédiával végződő tömegverekedés kiváltó okai a szerelem, no meg az alkohol voltak.

A balhé öt óra körül hágott a tetőpontjára, ekkor az állami és a helyi rendőrség mellett a csendőrség is igyekezett megfékezni az indulatokat.

Az összetűzés mérlege így is elszomorító: egy negyvenéves férfinek lágyéktájon vágták el a fő verőerét, ő gyakorlatilag elvérzett.

A dulakodásban, késelésben súlyosan megsebesült továbbá egy huszonéves férfi is, akit szúrt sebbel műtöttek meg és ápolnak jelenleg a székelyudvarhelyi városi kórház intenzív osztályán, egy fiatal nőt késszúrás okozta arckoponya sérülésekkel, egy másik férfit pedig koponyasérüléssel fektettek be, utóbbit szemtanúk szerint lapáttal ütötték le.

Néhányan már azután távozhattak a kórházból – igaz, csak az út túloldaláig jutottak, ahol kihallgatta őket a rendőrség – miután sérüléseiket összevarrták.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy ugyanabban a tömbházban élő két család tagjai verekedtek össze: a kivizsgálást folytató ügyészek szerint szerelmi szál lehetett az indíték, az indulatokat pedig az alkohol is szította.

A gyilkosság elkövetésével egy 21 éves fiatalt gyanúsítanak.