Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere megbeszélésre hívta össze a város központi részén, a Kőkereszt téren, illetve a Szentimre utcában működő lokálok tulajdonosait, hogy együtt találjanak megoldást az úgynevezett „bulizóna” problémájára – adták hírül közösségi oldalukon az Alsó G. működtetői.

Mint ismert, a múlt héten az állami rendőrség átiratban kérte a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalától a Felső G. és az Alsó G. lokálok ideiglenes bezárását.

A polgármesteri hivatal ugyanakkor további, hasonló szankciókat helyezett kilátásba, amennyiben a város központi zónájában nem sikerül rendezni a kialakult helyzetet és ezáltal folytatódnak a csendzavarások, rendbontások, vagy további panaszok érkeznek a környéken élők részéről.

A polgármesteri hivatalban tartott, közel két órás megbeszélésen jelen voltak a Felső G - 'Zújgé és Alsó G, a Mokka Kávéház, illetve a Spíler tulajdonosai. A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrséget László Szabolcs képviselte.

A résztvevők több pontban is egyezségre jutottak, illetve vállalják a részükre eső kötelezettségek betartását, vállalva az esetleges nemteljesítés következményeit:

1. A Felső és Alsó G, a Mokka, illetve a Spíler üzemeltetői felkérik a helyi rendőrséget, hogy péntek és szombat éjjel, személyzetük jelenlétével biztosítsák a közterület biztonságát.

Ugyanakkor a fent említett lokálok üzemeltetői mindenben együttműködnek a helyi rendőrséggel és kérik vendégeiket, hogy civilizált viselkedéssel segítsék a munkájukat.

2. A Felső és Alsó G, a Mokka, illetve a Spíler üzemeltetői vállalják, hogy a személyzetük segítségével felügyelik, hogy a lokálok területén kívül, a köztérre, közútra ne kerülhessen ki üveg, pohár sem semmilyen más tárgy illetve eszköz, mely a rend megzavarására alkalmas lehet.

Az említett lokálok ugyanakkor vállalják, hogy figyelnek a tisztaságra ingatlanjaik környékén.

3. A Felső és Alsó G, illetve a Mokka üzemeltetői vállalják, hogy megbeszélt időben, egységesen húzzák le a hangerőt az éjszakai rendezvényeken.

4. Gálfi Árpád polgármester vállalta, hogy a József Attila utca kivilágítását a hivatal a lehető legrövidebb időn belül megoldja. Ugyanakkor a polgármester megbeszélést folytat majd a környéken lakókkal és egyeztet velük a kialakult helyzetről.