Székelyföld női válogatottja és a Vasas Femina U-16-os csapata is pályára lép a Női Labdarúgás Napján, melyet a Pest megyei Telki edzőközpontban rendez meg április 5-én, szerdán a Magyar Labdarúgó-szövetség

A helyszín és az időpont akár hagyományosnak is tekinthető, hiszen harmadszor kerül sor ilyen rendezvényre. Először tavalyelőtt, az első magyar női A-válogatott mérkőzés 30. évfordulója alkalmából rendezték meg a Női Labdarúgás Napját, az idei tehát a harmadik év, amikor dedikáltan a női futballistákat, a női labdarúgást ünnepli a magyar szakszövetség.

A közös ünneplésre ezúttal is meghívták a székely lányokat, akik a Vasas Femina, illetve Székelyföld válogatottjának színeiben lépnek pályára. A program változatlanul azt célozza, hogy minél több korosztály pályára léphessen. Játszanak majd – félpályán – az U14-es csapatok, és három magyar válogatott is megmutatja magát.

Délben a Schumi Dóri által irányított U16-os válogatott játszik a Vasas Femina hasonló korosztályú csapatával, 14 órától pedig a B-válogatott találkozik Székelyföld válogatott csapatával.

A nap „slágermeccse”, az A-válogatott Szlovénia elleni találkozója helyi idő szerint 16.30-kor kezdődik – Csiszár Heniék mérkőzését az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.

(Nem része az ünnepi programnak, de azért időben szorosan az eseményhez kötődik: Turtóczki Sándor csapata, az elitkörre készülő U19-es válogatott kedden, 16 órakor, igazi nagyágyú, Németország U19-es csapata ellen játszik.)