A Szejkefürdőn szervezi meg a majálist Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. Idén is érdemes bringára pattanni.

A kerékpárral érkezőket ebéddel várják, ráadásul a szervezők öt kerékpárt is kisorsolnak. A biciklisek 10 órakor gyülekeznek a Patkóban, onnan tekernek ki a város kedvenc piknikező helyére.

A színpadon a Serittő, a Kékiringó és a Gereben néptánccsoportok ropják a táncot, a stand up comedy-s György Boti pedig humorbombákkal veszi célba a közönséget. Ott lesz még a Kedves Zenekar, a Fortuna Dance, az Emő Zumba és a Terra Sicolorum.

A hivatal klasszikus majálist ígér, s ebbe többünk bánatára sajnos az is beletartozik, hogy reggel nyolckor fúvósok járják körbe a várost és verik ki az álmot a szemünkből...

Egyébként a Bálint Trans jóvoltából ingyenesen kiutazhatnak az érdeklődők Szejkefürdőre, a járatok 9:30 és 10:30 órakor indulnak a Márton Áron térről, a Bethlen negyedi park mellől, illetve a Csereháton lévő buszmegállókból.

A Szejkéről visszafele 16:30 és 17:00 órakor indulnak ugyancsak ingyenes járatok. Ezekkel kényelmesen elérjük a városi sportcsarnokban 18 órakor kezdődő FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo futsal elődöntőt.

Jakab Zoltán csapata hazai környezetben kezdi meg szereplését az egyik fél két győzelméig tartó összecsapásán: a visszavágót, illetve a harmadik találkozót, amennyiben szükség lesz rá, egyaránt Déván rendezik.