„Sylvester Stallone meghalt! A színészt holtan találták Los Angeles-i lakásában” – ez a két mondat járta be a világot hétfőn reggel. A hír szerencsére nem igaz.

Az álhír percek alatt futott körbe a nagyvilágban, milliók fejezték ki sajnálkozásukat. A hírt azzal toldották meg, hogy a kiváló színész prosztatarákban hunyt el, mások pedig tudni vélték, hogy gyógyszer-túladagolás okozta a vesztét.

Mint utólag kiderült, fekete humorú marketingesek ötlete volt a halálhírkeltés (Stallonét egyébként másfél éve már egyszer elsiratta az internet népe), akik így csaptak némi reklámot az idén novemberben bemutatásra kerülő Creed2 című filmnek, amelyben Stallone játssza a főszerepet, s amelyben egy 27 éves, román szülők gyermekeként 27 évvel ezelőtt Münchenben napvilágot látott román ökölvívó, Florian „Big Nasty” Munteanu is szerepet kap.

A Creed első részét három éve mutatták be, Stallonét akkori alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjra is jelölték.

Apropó, Oscar-díj, s ez már nem vicc: az Amerikai Filmakadémia szerint az idei, március 4-ei díjátadón először bontja ki és olvassa fel az egyik győztes nevét egy transznemű színésznő.

Daniela Vega, az Egy csodálatos nő (Una mujer fantástica) című film főszereplője lesz az első nyíltan transznemű előadó, aki megkapja ezt a feladatot. Vegát nem jelölték végül a legjobb színésznőnek járó aranyszoborra, a Sebastian Lelio rendezte film viszont ott van a legjobb idegen nyelvű film jelöltjei között.