Nem sikerült helyesen leírni Nagygalambfalva nevét a helységnévjelző táblán. Borboly Csaba nem először nem tud megbirkózni a hatáskörébe tartozó feladattal.

Nagygalambfalva helyett „Nagygalambflava” feliratú helységnévjelző táblákat helyeztetett ki a megyei tanács – mint megtudtuk, a feladat Borboly Csaba elnök hatáskörébe tartozik.

A tábláról készült fotók azonnal bejárták a világhálót. Volt, aki bosszankodott a dolgon, inkompetens, analfabéta társaságot emlegetve, s a vétkesek felelősségre vonását követelve – az a gyanúnk, az elnök úr ismét az alkalmazottain veri el a port, hogy saját inkompetenciáját palástolja. Borboly egyébként máris talált egy vétkest: a nagygalambfalvi önkormányzatot, legalábbis erre utal a „Kértük a települések képviselői legyenek ott, amikor a bukaresti cég dolgozik.”

A többség azonban jól szórakozott a bakin, ez a különböző hozzászólásokból is kiderül. „Nem mondhatjuk, hogy nincsenek magyar feliratok”; “A személyigazolványokat ki kell cserélni?” – hogy csak néhány hozzászólást említsünk.

A "nagygalambflaviak" jobban jártak, mint a „hoḿorodszentmartóniak”

Mások Borboly közismerten csapnivaló helyesírására utalva azt firtatták, vajon nem-e az elnök személyesen pingálta a feliratot a táblára, megint mások Borboly szokásos, sablonszerű hozzászólásait vizionálva azt írták, “És mit tanácsoltok, hogyan lehet ezen változtatni? Gyertek, oldjuk meg együtt!”

A kommentáradat később Borbolyt is magával sodorta, az elnök úr igyekezett minden elégedetlenkedőnek válaszolni, egy helyen például igen rövid magyarázatot is adott a történtekre: “románia.” Így, kicsi r betűvel…

A helységnévjelző táblákkal egyébként nincs szerencséje Borbolynak, tavaly Homoródszentmártonban helyeztek ki „Hoḿorodszentmartón” feliratú táblákat (egy ékezet jutott az „m” betűre is...). A település polgármestere akkor azt nyilatkozta, a megyei tanács úgy tette fel a táblákat, hogy arról nem is volt tudomásuk.

Borboly egyébként akkor – és azóta többször is – azzal takarózott, hogy a megyei tanácsnál mindössze öt munkatárs dolgozik a megyében lévő közel ezer kilométernyi megyei besorolású út karbantartásától az árvízkárok kijavításán át az útépítési tervek ellenőrzéséig, ezért nem tudnak jelen lenni minden egyes útszakaszon.

Ennek apropóján írta nemrégiben a Mihír: ezzel szemben sajtósból tíz is van a megyei tanácsnál. Lehet, hogy az imidzs fontosabb az utaknál?

Frissítés: Borboly Csaba elnézést kért a történtekért, a hibás táblát a megyei tanács híradása szerint hétfőn reggel kicserélték. Remélhetőleg egy helyesre...