Mutassuk meg Székelyudvarhely értékeit a nagyvilágnak! jeligével értékgyűjtő versenyt hirdet székelyudvarhelyi lakosok számára a Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság (facebook: Székelyudvarhelyi Értéktár).

A verseny célja Székelyudvarhely kulturális, történelmi, természeti, gazdasági értékeinek, sajátosságainak felkutatása, összesítése, egy értéklista készítése Székelyudvarhelyi Értéktár összeállítása céljából.

A verseny tárgya lehet bármely székelyudvarhelyi érték, amelyet a beküldő Székelyudvarhely történetében, életében meghatározó fontosságúnak tart, és az alábbi kategóriák valamelyikébe besorolható:

1. agrár- és élelmiszergazdaság 
2. egészség és életmód 
3. épített környezet 
4. ipari és műszaki megoldások 
5. kulturális örökség 
6. sport
7. természeti környezet 
8. turizmus és vendéglátás

Bármely olyan székelyudvarhelyi érték nevesítésével és rövid bemutatásával (fénykép / rajz + rövid leírás) lehet benevezni, amelyet a beküldő meghatározó fontosságúnak tart a város történetében, életében, a közösség múltjában, jelenében, jövőjében.

Olyan értékek bemutatását várják, amelyre a beküldő büszke, ami érdekes, sajátos, ami tükrözi Székelyudvarhely hangulatát, egyediségét.

Tartalmi és formai elvárások

• A beküldő személyes adatai (név, levelezési cím, telefonszám, e-mail cím)
• A kiválasztott helyi érték alapadatai (megnevezés, cím / fellelhetőség helye)
• A kiválasztott érték rövid, pár soros bemutatása

• A kiválasztott érték fontosságának, székelyudvarhelyi jelentőségének rövid, pár soros bemutatása, annak indoklása, hogy miért jelent a település, a helyi közösség számára megőrzendő értéket, miért meghatározó, jelentős, elismerésre méltó
• Saját készítésű fénykép, rajz, felhasznált anyagok esetén azok forrása

A bemutató anyagokat 2017. augusztus 15-31. között lehet beküldeni a civilkurazsiegyesulet@gmail.com e-mail címre, vagy személyesen leadni a Vár utca 4. szám alatti Demokrácia Központba.

A verseny menete

A kiírásnak megfelelő anyagokat a Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság 2017. szeptember 1-én közzéteszi a Székelyudvarhelyi Értéktár Facebook oldalon.

2017. szeptember 1-29. között az oldal látogatói „Like”-al szavaznak a közzétett székelyudvarhelyi értékekre. A közönségszavazás lezárásakor a legtöbb „Like”-ot összegyűjtő értékek beküldőit díjazzák.

Díjak

1. Első díj: 250 lej értékű könyvutalvány
2. Második díj: 150 lej értékű könyvutalvány
3. Harmadik díj: 100 lej értékű könyvutalvány

További feltételek, tudnivalók

A versenyben való részvétel ingyenes. Egy jelentkező több érték-bemutatót is benyújthat.

A bemutató beküldésével a jelentkező elfogadja a verseny szabályzatát és beleegyezik alkotása további feldolgozásába és közzétételébe a szerzői jogok tiszteletben tartásával.

A Székelyudvarhelyi Értéktár program támogatója a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal.