A téli karbantartásokra beérkezett ajánlatok újraértékelését kéri az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC) a tizennégy hargitai kistérség esetében, amelyre óvást nyújtottak be. Az óvást benyújtó Multipland Kft. ügyvezetője szerint dilletantizmus miatt fajult idáig a helyzet.

A beérkezett ajánlatok újraértékelését kérte Hargita Megye Tanácsától az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC) a tizennégy kistérség esetében. Mint ismeretes 21 kistérségre írták ki a téli karbantartások közbeszerzését, amelyből 14-et megóvott a székelyudvarhelyi Multipland Kft., további hétre már megkötötték a szerződést.

Az utak téli karbantartásáért, a hóeltakarításért felelős Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke továbbra is a bürokratikus rendszert okolja, amiért havas, jeges megyei utakon kockáztatják autóik és saját testi épségüket a megyei utakon kocsikázók, Bartók Sándor, a Multipland ügyvezetője szerint viszont dilettantizmus miatt fajult idáig a helyzet.

Nem hiszem, hogy rosszindulat miatt alakult ki ez a senkinek sem jó, áldatlan állapot, szerintem egyszerűen csak dilettantizmusról van szó” – fejtette ki a Mihírnek Bartók. Az ügyvezető elmondta, a CNSC óvásuk minden pontjával egyetértett, s szerinte elfogadhatatlan, hogy Borbolyék olyan cégekre bízzák az utak téli karbantartását, amelyeknek tevékenységi körükben nem szerepel ez, vagyis – Bartók szerint – „egyszerűen nem jogosultak, hogy ilyen tevékenységet végezzenek.”

Az ügyvezető szerint most Borboly térfelén pattog a labda, a megyei tanács kell újraértékelje a beérkezett ajánlatokat, köztük a Multiplandét is. „A CNSC nem dönthet a beruházó helyett, előírásait viszont kötelező módon be kell tartsa. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, az elnök úr majd biztosan megmagyarázza a történteket. Ha viszont kinézek az ablakon, azt látom, hogy szakad a hó, s közben folyton érkeznek a hírek a havas, jeges utakról, balesetekről.”

A megyei tanács egyébként azzal nyugtatja a lakosságot, hogy amíg a procedúra lezárul addig sürgősségi esetekben (havazásra kiadott sárga, narancs, illetve vörös figyelmeztető jelzések esetén) szerződéseket köthet, csakhogy Bartók szerint ezt 24 órára lehet megtenni, s hosszú távon amúgy sem fogja senki ezt vállalni, ugyanis a téli útkarbantartás ebben a formában roppant veszteséges.

„Ilyen esetekben csak magát a beavatkozást fizetik ki, a készenlétet nem, márpedig télen folyamatosan készenlétben kell állni” – indokolt Bartók.