Miután Hargita Megye Tanácsával újraértékeltették a megyei utak téli karbantartására vonatkozó ajánlatokat, az intézmény úgy döntött, hogy a korábban huszonegyből tizennégy tétel esetében óvást benyújtó Multipland Kft. lesz a közbeszerzési eljárás nyertese. A székelyudvarhelyi cég ügyvezetője azt mondja, Borboly Csaba törvénytelenséget törvénytelenségre halmoz, miközben betegesen fényezi saját imázsát.

Az udvarhelyi cég óvásának egyébként minden esetben helyt adott az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC),  s tulajdonképpen csak ők maradtak versenyben. A Multipland egy hét múlva írhatná alá a szerződést, csakhogy úgy fest, most egy másik cég is óvást nyújtott be az egyik kistérségre vonatkozóan, így tovább tarthat a megyei utak téli karbantartásának kálváriája.

Bartók Sándor, a Multipland Kft. ügyvezetője méltánytalannak tartja Borboly Csaba kijelentéseit, miszerint a lakosság a Hargita megyei utász cégek háborújának áldozata. Bartók korábban a Mihírnek, s most a Székelyhonnak is úgy nyilatkozott, hogy a megyei tanács kiírása egyszerűen szakmaiatlan, dilettáns volt, s hogy ők csak a törvény adta lehetőségükkel éltek.

A nyertes cégek közül egyik sem jogosult téli útkarbantartásra, tevékenységi körükben – legalábbis a közbeszerzés idején – nem szerepelt ilyen” – hangsúlyozta Bartók a Székelyhonnak.

Az igazgató ugyanakkor úgy véli, folyamatos csúsztatás, befeketítés áldozata lett a Multipland Kft. „Az óvásnak egyébként pénzügyi vetülete is volt, hiszen például a 24 órás hószolgálat értékét véleményünk szerint a többi cégek alullicitálták” – magyarázta.

Bartók szerint a kiírás is rávilágít arra, hogy a megyei tanács nem a minőségi, szakmai munkára, hanem a minél alacsonyabb árra fektette a hangsúlyt. (Borboly a napokban is arra panaszkodott, hogy a Multipland a korábban általuk nyertesnek kihirdetett cégenél drágábban végzi el az utak karbantartását).

A Multipland ügyvezetője egy példát is felhozott szavai alátámasztására: a csúszásmentesítésre használt anyag összetételét is meghatározták a megyei tanácsnál: ennek 90 százaléka homok kell legyen, és csupán 10 százaléka só.

Ezt a keveréket nem lehet sószóró gépekkel szórni, csupán lapáttal, továbbá fagyóképes, tehát nem hatékony a csúszásmentesítésben” – érvelt Bartók, hozzátéve: „A megye vezetősége nyilvánvalóan úgy gondolja, a téli karbantartás kényszermunka, kidobott pénz, jóllehet társadalmi szempontból a legfontosabb munka, hisz az autóvezetők, a lakosság biztonságáról van szó.

A Multipland nem mellékesen az óvások benyújtása előtt, október 4-én elküldte a megyei tanácsnak a kifogásait, s felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a kiírásban és az elbírálás során történt törvénytelenségeken nem módosít a testület, óvást fognak benyújtani.

Október 9-én kaptak választ: a megyei tanácsnál kerek-perec kijelentették, márpedig módosítások nélkül, az eredeti nyertesekkel közli ki a közbeszerzés eredményeit. Az óvást október 13-án terjesztette elő a cég, az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa november 28-án hozott döntést az ügyben, mind a tizennégy tétel esetében helyt adva a Multipland Kft. keresetének.

Bartók a Székelyhonnak is leszögezte: „Tendenciózus módon beállított állításokkal vádolja cégünket a megyei tanács elnöke, holott saját hibájukból nem sikerült még szerződést kötni a téli útkarbantartásra. Most egyértelműen látszik a kapkodás, s hogy törvénytelenséget törvénytelenségre halmoznak. A megyei tanács elnöke pedig betegesen fényezi az imázsát, viszont az, hogy ma a megye kétharmadában nincs hóeltakarítás, kizárólag a megyei tanács bűne és hibája.

A cégvezető azt is elmondta, felkészültek az útkarbantartásra a tizennégy kistérségben, ezt azonban nemcsak saját gépparkjukkal, hanem bérelt speciális járművekkel fogják végezni.

A megyei utak téli karbantartására egyébként összesen 12 millió lejt szán Hargita Megye Tanácsa, a szerződést pedig két évre kötik majd.

A vádakra Borboly Csaba mindössze annyit válaszolt, a szerződések megkötése után majd ő is kipakol.

Mint korábban híról adtuk, Borboly azt tervezi, hogy a szerződés megkötéséig együttműködési szerződést kötnek a megfelelő járművel rendelkező érintett települések önkormányzataival, hogy jövő januárig biztosítsák a hóeltakarítást a megyei utakon, ehhez azonban az önkormányzatoknak is határozatot kell hozniuk.

Ezzel kapcsolatosan Bartók Sándor, a Multipland Kft. vezetője már korábban azt mondta a Mihírnek: akárcsak a téli útkarbantartásra nem jogosult cégek, a helyi önkormányzatok sem jogosultak a munka elvégzésére, így a megyei tanács újabb törvénytelenséget követne el.