Leszavazta a szenátus a gyermeknevelési pótlék összegének növelését, így egyelőre marad a mindössze 84 lejes havi juttatás. Az RMDSZ szenátorai is a kezdeményezés ellen szavaztak – a Mihír megérdeklődte, miért.

A havi 84 lejes (18 eurós) összeg növelésére nyújtott be törvénymódosító javaslatot két liberális párti honatya. Az indítványról előbb a szenátus szavazott, a szenátorok 58 nem szavazattal – 36 igen ellenében – leszavazták a módosítást.

Az RMDSZ jelen lévő hat szenátora, köztük Antal Lóránt is nemmel szavazott. Az udvarhelyszéki politikust a miértről kérdezte a Mihír.

Természetesen mi is azt szeretnének, hogy több legyen a gyermekpénz. A liberálisok által kezdeményezett javaslat azonban véleményünk szerint felelőtlen, pénzügyileg fenntarthatatlan, hiszen közel 3 milliárd lejes többletköltséget eredményezett volna” – érvelt a szenátor, hozzátéve: az RMDSZ egy saját tervezeten dolgozik, amely „hosszú távon biztosítja a gyermekpénz értékállandóságát a szociális referenciaérték növelése által, úgy, hogy az figyelembe vegye az éves inflációt.

Antal Lóránt szerint a liberálisoknak csak annyira volt fontos a saját kezdeményezésük, hogy 25 szenátorukból hatan el sem mentek a voksolásra

A kérdés a képviselőházban is napirendre kerül – az erőviszonyokat ismerve várhatóan ugyanez az eredmény születik majd.