Meglepődtünk volna, mint faltörő kos a fotócellás ajtó előtt, ha Borboly Csaba pont a nőnap apropóján nem posztol valamit. A megye tanács elnöke meglehetősen sótlannak bizonyult, de hát a megyei tanács elnökét nem a kreativitásáért, humoráért szeretik, már aki szereti.

A nők nemzetközi napja alkalmából, kérem, fogadják jókívánságaimat!” üdvözléssel, valamint az idézethez illő szegfűvel (a Magyar Szocialista Párt szimbóluma...) által díszített üdvözlőlappal kedveskedett a szebbik nem képviselőinek.

Vele ellentétben Barti Tihamér, a megyei tanács gyergyói alelnöke ötletes formáját választotta a nők köszöntésének: egy rövid videót tett közzé, amely korabeli fényképekkel eleveníti fel a nőnap történetét, nem felejtve el megemlíteni, hogy tavaly Romániában a nők átlagbére több mint hét százalékkal volt kisebb, mint a férfiaké.

A videó végén felteszi a kérdést: te hogyan készülsz a nőnapra? Kijelenthető: Barti üzenete célba ért, hiszen fél tízig több mint 3800 személy nézte meg.

Bíró Barna Botond a megyei tanács udvarhelyi alelnöke a széki RMDSZ nevében, mint megbízott elnök köszöntötte tömören a nőket: „Boldog nőnapot kíván az Udvarhelyszéki RMDSZ!” Borboly Csabával ellentétben ő a gerberát preferálta, ebből két rózsaszín szál is látható az üdvözleten.

Antal Lóránt, Udvarhelyszék legfrissebb szenátora minden bizonnyal eléggé el van havazva Bukarestben, mert tíz óráig még nem jutott eszébe, hogy köszöntse a nőket. Hiába, a politikusi szerepkörbe bele kell szokni, biztosak vagyunk benne, hogy a közeljövőben ő is lecsapja az ilyen magas labdákat, március 15-re már ő is posztol valamit a szabadságról, vagy az egyenlőségről. Vagy a testvériségről. Frissítve: egy olvasónk jelezte, hogy a szenátornak van "oficial" oldala is. Megnéztük, s biza, azon már reggel nyolc előtt köszöntötte - három nyelven - a nőket. Az oldal bizonyára azért kerülte el a figyelmünket, mert korábban nem tetszettünk "tetszikelni" azt - ezt most sürgősen pótoltuk, hogy ne maradjunk le semmiről az elkövetkezőkben...

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely plgármestere saját közösségi oldalán utolsó bejegyzésében még Balázs Árpád új könyvét népszerűsítette, azelőtt arról posztolt, hogy „Jordániában keresztények csodálatos énekben magasztalják Magyarországot.”

A városvezető "hivatalos", Gálfi Árpád Polgármester elnevezésű oldalán sincs nyoma a nőnapnak, az utolsó bejegyzés a városi költségvetéshez kapcsolódik. Hiába, egyszer a munka, s azután a szórakozás...

Székelyudvarhely polgármesteri hivatalának oldalán a civil kezdeményezések támogatásáról, illetve a parkolási rendszerről tudhatjuk meg a legújabbb infókat. Mielőtt valaki az első követ vetné a városvezetőre, vagy az általa vezetett intézményre, megjegyezzük, hogy a város tartalmasnak ígérkező előadással, kiállítással köszönti a szebbik nem képviselőit – ezt egyébként a hivatal borítóképén is népszerűsíti.

Sebestyén Csaba parlamenti képviselőnek vagy nincs fészbukja, vagy nem az ismerősünk, mindenesetre nem találtuk meg a Zuckerberg-féle oldalon, hiába böngésztük végig több tüzetesen tucat, hasonló nevű felhasználó profilképét, csak kvados, Neymaros fotókat láttunk, sehol egy parasztos, marhás...

A leglazább szerintünk Benedek Zakariás Udvarhelyszék parlamenti képviselője volt. A politikus egy „Boldog nőnapot kívánok, hölgyeim!” megszólítással, egy sor végére biggyesztett tulipánnal (az RMDSZ jelképe, ugye...), valamint a Magna Cum Laude Átkozott nők című dalának videóklipjével üzente a nőknek: „De ha nem lennének ők,/Ezek az átkozott nők,/Üresnek látszanánk,/Csak magunkkal játszanánk./Ha nem lennétek,/Bizony belőlünk a lélek/Elillan, majd ha itt hagytok,/Ezért köszönjük, hogy vagytok” – idézi a posztban a dal egy részletét.

Mi is köszönjük választottjainknak, hogy vannak, s hogy nem csak nőnapkor szolgáltatnak témát az újságíróknak, s külön köszönet a nőknek, hogy ők is vannak...

A cikket délelőtt tíz órakor írtuk, meglehet, hogy két Zoltán-köszöntés között eszébe jutott valamelyik tanácsadónak, sajtósnak, hogy posztoljon valami alkalomhoz illőt főnöke nevében...