Megújult honlappal, új logóval, mobilapplikációval – amelyek egy folyamatban lévő arculatfrissítés lépései – és egy minden eddiginél gazdagabb programtervvel vágott neki huszadik évadának a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

A társulat mozgalmas hónapok elé néz, hiszen ebben az évadban három fesztiválnak is otthont ad. Szeptember 17–23. között kerül sor a dráMA Kortárs Színházi Találkozó 10. kiadására, majd október 13–21. között szervezik az Interetnikus Színházi Fesztivált, a 9. IFESZT-et, a romániai kisebbségi színházak, társulatok seregszemléjét, november 22–24. között pedig Tomcsa napokkal ünnepelik a színház fennállásának 20. évfordulóját.

Az új évadban az első nagytermi bemutató a kisebbeknek szól: októberben, az IFESZT-en tartják Galambos Attila A fűszerbanya átka című, Márkó Eszter által rendezett mesejáték premierjét.

A következő, a Tomcsa napok alatt sorra kerülő bemutatóval a színház névadója előtt tisztelgünk: novembertől látható a Tomcsa Sándor Műtét című drámájából Zakariás Zalán rendezésében készült vígjáték.

Decemberben újabb vígjáték debütál a Tomcsa Sándor Színházban: Georges Feydeau Bolha a fülbe című, ugyancsak Zakariás Zalán rendezte előadásban egy párkapcsolati hajszát követhetünk nyomon.

Márciusban mutatják be Thornton Wilder A mi kis városunk című drámáját – a Vladimir Anton rendezte előadás főhősei kisvárosi átlagemberek, akiknek a halállal mint a mindennapok részével is szembe kell nézniük.

A nagytermi darabok mellett több stúdióelőadással, illetve a teátrum keretei közül kilépő produkcióval is készülnek. Szeptemberben, a dráMÁn mutatják be a Garaczi László Magyar Mátrix című művéből Tóth Árpád rendezésében készült kocsmaszínházi előadást.

Novemberben, a Tomcsa napok keretében a színház névadójának humoreszkjeiből összeállított egyéni műsorát mutatja be Pásztor Márk, áprilisban pedig izgalmas mozgásszínházi előadást láthatnak a nézők, a Terméketlen szépség című produkció rendezője Andreea Gavriliu.

Az évadban ugyanakkor műsoron marad A főfőnök, a Migránsoook, továbbá a Moravetz Levente Nem lesz reggel, Fred! című drámájából készült, Vladimir Anton rendezte előadás, valamint a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című bábelőadás Aracs Eszter rendezésében, és visszatér a Kató Zsolt rendezte Káosz.

Az új évadban a Csíki Játékszín és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház is vendégszerepel majd Székelyudvarhelyen.

Az új évadra július elejétől kedvezményesen lehetett bérletet váltani, szeptember elsejétől pedig teljes árú bérletet vásárolhatnak a nézők a színház jegypénztárában.