94 parcellán 94 lakóházat magába foglaló lakópark épül Székelyudvarhely bethlenfalvi részén található 9 hektáros területen. Helyiek építik helyiekkel, helyieknek. A munkálatok már idén elkezdődnek.

Helyi vállalkozók régi álma valósul meg azzal a Zöld Liget névre hallgató lakópark megépítésével, amelyet Székelyudvarhely bethlenfalvi (a Melinda Impex mögötti) részén található területre képzeltek el a beruházás tervezői.

A főúttól 800 méterre található, 9 hektáros területen beosztott 94 panorámás telekre ugyanannyi lakóház építését tervezi a Zöld Liget srl. Minőségi lakhelyet szeretnének nyújtani a leendő vevők számára, így biztosítva, hogy egy kellemes, csendes, kertvárosias hangulatú parkban vásárolnak ingatlant vagy telket egy jól megközelíthető, kiváló infrastruktúrával rendelkező környéken.


A lakópark bemutató videója

 A lakópark megálmodói helyi vállalkozókkal (és helyi munkaerő bevonásával) szeretnének dolgozni, hogy a pénz itt maradjon a térségben, így nem véletlen, hogy az udvarhelyi cégek már most pozitívan viszonyulnak a beruházáshoz.

Mint kiderült kétféle háztípussal indulnak, a kisebbik 96 négyzetméteres (2 hálószoba + nappali), a nagyobbik megközelítőleg 119 négyzetméteres (3 hálószoba + nappali) lesz. Egyszintes házakról van szó, kényelmes terasszal, a tervezéskor pedig ügyeltek arra, hogy a kisebb alapterületű lakások is kényelmesen élhető teret kínáljanak a majd abban lakóknak, az ingatlanok 6-7-8 áras telkeken kapnak helyet.

Tovább növeli a lakók komfortérzetét, hogy az otthonok közvetlen közelében, azaz a zárt lakópark területén zöldövezetek kerülnek kialakításra és mivel a környéken nincsen a közelben játszótér, ezért a lakóparki gyerekek két saját játszóteret kapnak. Természetesen üzletek, vendéglátóhelyek, kozmetikai szalonok is helyet kapnak a lakóparkban.

Szintén az élhető tér biztosítása érdekében közel két hektáros terület van leadva a városnak, a megfelelő útrendszer és infrastruktúra jövőbeni kiépítése érdekében.

A kivitelezés során, kiemelt szempont a köz- és magánbiztonság is, a lakóparkba költözők biztonságáról ugyanis zárt kert, őrző-védő rendszer is gondoskodik, a tervek szerint állandó, 24 órás kapuszolgálat lesz.

Talán nem elhanyagolható szempont, hogy a Zöld Liget srl személyében egy magánvállalkozásról van szó, a háttérben nem rejlenek politikai érdekek.

„Célunk, hogy egy esztétikus, modern otthont teremtsünk a Zöld Liget lakópark lakói számára, ahol a gyönyörű, új otthon szerves része a kert és az az által nyújtott aktív szórakozási lehetőségek”

mondták a beruházás megálmodói.

Megtudtuk, hogy igény szerint a telek házzal vagy ház nélkül is megvásárolható, a vásárláshoz esetleg (bankon keresztül) hitellehetőséget is biztosítanak. A lakópark kiépítésének munkálatai még az idén elkezdődnek.

A részletes műszaki tartalom és referencialista megismeréséhez, illetve a projekt, látványtervek megtekintéséhez Székelyudvarhelyen, az Eötvös József utca 26. szám alatt található Új Ház Centrumban nyílik lehetőség, irodai időpont egyeztetésért hívják a 0741 77 00 11-es telefonszámot vagy írjanak a zoldligetlakopark2019@gmail.com e-mail címre.