Depeche Mode, Iron Maiden, Limp Bizkit, Avenged Sevenfold – minden idők talán legerősebb felhozatala a Volton, június 26. és 30. között megint hatalmas élmény lesz Sopronban lenni.

Idén 26. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország egyik legjelentősebb, Európa-szerte is ismert, 2015-ben „Best Medium-Sized Festival” díjjal kitüntetett zenei fesztiválja; számtalan világsztár, művész és zenekar fellépésével minden korosztály számára.

Nézzük, mi lesz idén. Ha csak annyit mondok, hogy lesz Iron Maiden, akkor az annyit jelent, hogy menni kell. Ha hozáfűzöm, hogy Depeche Mode is lesz, akkor még jobban – plána, ha legjobb magyar tanítványa, az 50 éves Ákos követi.

S ha még azt is hozzáfűzöm, hogy a Limp Bizkit is fellép, akkor… Akkor már talán szavak sincsenek, csak a kötelező ottlét.

Természetesen a minőségi hazai fellépőkből sem lesz hiány, az idei Volton fellép a Európa Kiadó, Kowalsky meg a Vega, az AWS, lesz Leander Kills, Moby Dick, Paddy & The Rats, Road, Supernem, Vad Fruttik, Magashegyi Underground, Intim Torna Illegál és Hiperkarma is.

A kemény koncertek után megfáradva táncolhatunk a népisebb volnalra: Parno Grasztra, Szalonna és Bandájára, Budapest Bárra.  A legnagyobb nevek idén Ákos mellett a Brains, a Punnany Massif, a Wellhello, a Kiscsillag, a Road, a Quimby, illetve a Tankcsapda a Lukács fél évszázad című műsorával jön.

A Nagy-Szín-Pad! idei nyolc résztvevője szintén a VOLT-on vendégeskedik, a győztes a nagyszínpadon lép fel.

A Volt.hu-n mindent megtalálsz:  programot, a fellépők helyét és idejét, jegyárakat, helyszíni sajátosságokat, körülményeket, gyakorlatilag minden egy helyen van. Szóval: Irány Sopron, ahogy a hivatalos himnusz is mondja, amit a Majka & Curtis duó, valamint Pápai Joci jegyez.

Szilágyi András