Egy fantasztikus recept. Készítsd el te is, és fedezd fel a csodát!

Papírban sült hal KULImásszal

Hozzávalók:

- 8 darab tulajdonképpen akármilyen halfilé (csak a sütés hosszúsága függ, attól, hogy milyen hal)

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 1 csokor menta és ugyanannyi petrezselyemzöld

- 4 ek. kenyérmorzsa

- olívaolaj

- 2 citrom leve

- 2 ek. fenyőmag

- mozzarella sajt

 Elkészítése:

A menta és petrezselyem leveleket leszedjük a szárról, legalább négy petrezselyem száron rajta hagyjuk.

Amit leszedünk egy kicsit összeaprítjuk és összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, a kenyérmorzsával, sóval, 8 ek. olívaolajjal és egy fél citrom levével.

A nyolc darab bevizezett sütőpapír ívet (lehet ívekben kapni, nem érdemes vesződni az egyformára vágással) egymásra rakjuk párosával, tehát kapunk négy dupla ívet, a szélüket megtűzzük fogpiszkálóval, hogy együtt maradjanak.

Az ívek közepét meglocsoljuk citromlével, rájuk teszünk egy halszeletet, picit sózzuk, picit meglocsoljuk olívával, majd ráhalmozzuk a négy egyenlő részre osztott kenyérmorzsás keverék egyik negyedét.

Megszórjuk fenyőmaggal, ráteszünk a vékonyra szeletelt mozzarellából, egy szál petrezselyem zöldet, majd az egészet lefedjük egy halfilével, amit citromlével locsolunk meg.

Az egészet belecsomagoljuk a papírba, pont, mint egy csomagot, tehát ráhajtjuk alulról-felülről, majd oldalról és a batyut megfordítva, tehát a csomagolással lefelé a tepsibe helyezzük.

Miután kész mind a négy batyu a tepsit a 210-220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, attól függ, milyen filét használtunk.

Amíg megsül elkészítjük a KULImászt, ami tulajdonképpen nem egy létező étel (illetve most már igen), egy vendéglő étlapjáról vettem kölcsön az ötletet, tulajdonképpen nem tudom, hogy ők, hogy készítik, én így:

Majonézt (saját készítésűt) összekeverek joghurttal, felkockázott uborkával, vékonyra szeletelt lila hagymával, kevés citromlével, sóval, borssal… ennyi.

A halat kivéve a sütőből, rögtön forrón tálaljuk, papírostól, hogy mindenki maga bontsa ki és fedezze fel a csodát. Mert az!