Hétfőn tartották idősebb és ifjabb Pui Béla tárgyalását a tavaly novemberi késes fenyegetés ügyében.

Az apa-fia páros azóta volt már előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetbe kerültek, ám ez vasárnap, április 16-án lejár. A tárgyaláson, amelyen a vádlottak halasztást kértek, hogy ügyvédet fogadhasanak, megvizsgálták felügyeletük meghosszabbításának megalapozottságát és törvényességét.

Az ügyész és a felperes a házi őrizet meghosszabbítása mellett kardoskodott, ám a bíróság úgy döntött, a házi őrizetet hatósági felügyelettel helyettesíthetik, amit hatvan napra rendeltek el.

Puiék értelemszerűen becsszóra megígérték, hogy nem szegik meg az intézkedés feltételeit, vagyis húsvét hétfőjén elmehetnek például locsolni, de nem mindegy, hogy hová. Nem érintkezhetnek sem a sértett féllel, sem annak tanúival, de nem önthetnek illatos kölnivizet például a Mokka bulizó hölgyvendégeinek fejére sem, mivel nem vehetnek részt nyilvános tömegrendezvényeken – mondjuk a Mokkából amúgy is ki vannak tiltva...

A szomszédos falvak hölgyei is hiába várják az apát vagy fiát locsolni, mivel az intézkedés azt is előírja, hogy nem hagyhatják el a várost.

A következő tárgyalást egyébként május 8-án tartják.