A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) hatodik alkalommal szervezi meg őszi adománygyűjtő programját, a Fuss NEKI!-t. A cél változatlan: forrást teremteni az udvarhelyszéki egyesületek és alapítványok által szervezett közösségi ügyekhez.

A program keretében önkéntesek futnak a jó ügyekért, őket lehet majd támogatni és ezáltal gyűl össze a támogatás a civil szervezetek kezdeményezéseire.

A közösségi futás október 15-én lesz. Az eseményt azonban több lépés is megelőzi.

Augusztus 25. és szeptember 11. között jelentkezhetnek a civil szervezetek a közösségi ügyekkel. A jelentkezés egy űrlap kitöltésével és beküldésével történik. Az űrlap elérhető www.fussneki.ro honlapon. Az egyik fontos jelentkezési feltétel, hogy a civil szervezet legalább három olyan futót kell toborozzon, akik rokonszenveznek a projektjükkel és szívesen vállalják, futnak érte néhány kört. Ennek a három futónak a jelentkezése is meg kell történjen a civil szervezet jelentkezésével együtt.

Miután lejárt a civil szervezetek jelentkezése és láthatóvá válnak a közösségi ügyek, amelyekért lehet szaladni, jöhet a futók jelentkezése. Szeptember 12. és 21. között online is jelentkezhetnek a futók a fussneki.ro honlapon.

Szeptember 12-től már elindul az adománygyűjtés, ami egészen október 12-ig tart. Újdonság, hogy idéntől online is lehet majd adományozni a futóknak a program honlapján. Bárki – magánszemély vagy jogi személy egyaránt – és bármilyen összeggel támogathatja a közösségi ügyeket.

A szervezők idén azt szeretnék elérni, hogy 100 ezer lej gyűljön össze a közösségi projektekre – ennek érdekében több meglepetéssel is készülnek.

Az érdeklődő civil szervezeteknek augusztus 30-án személyes találkozót szerveznek a Közösségi Alapítványnál, hogy megbeszéljék a részleteket.

A program főtámogatója az OTP Bank és Székelyudvarhely önkormányzata.

További információkért a projektvezetőt kereshetik (Péter Attila) a 0745–495 392-es telefonszámon, vagy a fussneki@szka.org e-mail címen.