Ötödik alkalommal szervezte meg a székelyudvarhelyi Csicsergő tagóvoda a „Süssünk, süssünk valamit…hagyományos ízek nagyanyáink receptjeiből” című programot.

A mely Szeptember 15-én kezdődött és November 26-án ér véget¬. Újabb különleges 10 hét, amikor is nagy sürgés-forgás van a napközi konyhájában, ahol a pedagógusok a gyerekekkel közösen készítik el a desszertet a finom ebédhez.

Reggeli utáni kézmosással kezdődött a program, ahol megbeszéltük a tervezett sütemény hozzávalóit, a mennyiségeket és kimértük, kiszámoltuk közösen.

Rengeteg a kérdése ilyenkor a gyermekeknek a felnőttek felé: Mit sütünk ma? Miből készül? Mennyi kell hozzá? Hogyan készítjük el? Ezekre a kérdésekre keressük a választ közösen míg gyakorlatban - cselekedve el is készül az ízletes desszert. És íme minden kiderült, megsülnek az ízletes sütemények, ínyeket csiklandoztató ízek. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ezt MI készítettük.

– Tessék venni dada néni belőle. Mi sütöttük.

E tevékenységek során bővülnek a gyerekek matematikai ismeretei (mennyiségek, formák, összehasonlítások), beszédkészségük (megnevezni, felsorolni, sorrend betartása stb.), finommotorikus készségük (gyúrás, sirités, formakivágás, sorbarendezés), gyakorlati készségek, képességek stb.

Nagyon hasznosan telnek a tevékenységek. „Köszönjük mindezt a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának és a Csicsergő Egyesületnek akik támogatták a programunkat.” - köszönte meg a támogatást Sztojka Veronika óvodapedagógus, a program felelőse.