Újra gyermekzsivaly hangzik a Csicsergő napközi étkezdéjében, de ezúttal nem ebédelni érkeznek a gyerekek, hanem sütésre készülnek. Saját maguknak sütnek.

Már harmadik éve zajlik a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a Csicsergő Egyesület által támogatott Süssünk, süssünk valamit... barangolás nagyanyáink hagyományos ízeinek nyomában elnevezésű projekt a Csicsergő tagóvodában.

A projekt keretében hetente egyszer nekigyürkőznek a gyermekek, hogy megsüssék az ebédhez valót, természetesen az óvónők és a dadák irányításával.

Kis óvodásaink aktívan vesznek részt a tevékenységekben miáltal fejlődik egész személyiségük. A receptolvasástól, mely piktogramokból áll, a kimérés, gyúrás, serítés, vágás, porcukrozásig minden mozzanatát élvezik a munkának. Bár fő tevékenységük a játék, itt azért érzik, hogy ez munka, komoly odafigyeléssel, fegyelemmel és fáradtsággal jár.” – magyarázza a programfelelős. Sztojka Veronika hozzáteszi, a süteményeket gyermekek számára írt recept alapján készítik elő, melyeket egy Csicsergős csemegék elnevezésű füzetecskébe gyűjtenek és kiosztják, hogy a szülők is tudjanak hasznos időt tölteni csemetéikkel a konyhában.

A konyhai közös tevékenységek során a gyerekek megkedvelik a munkát, átélik az alkotás örömét és a munka gyümölcsét” – véli Sztojka Veronika.