Sok Facebook-felhasználó napját feldobta az Udvarhelyszéki Közlekedési Info csoport legaktívabb „lakójának”, Borboly Csabának a posztjához fűzött egyik hozzászólás.

A megyei tanács elnöke – aki újabban igencsak rákapott a csoportra, nincs nap, hogy ne posztolna egy-két bejegyzést – felkéréssel fordult a közlekedési infó tagjaihoz: pontos információkat kért, melyeket ígérete szerint „nagyon komolyan kezelek, intézkedem, emberi és anyagi erőforrásokat mozgatok meg.”

Bármit is jelentsen, de a tanácselnök szerint az a jó, „ha erőforrásainkat, ami rendelkezésre áll, optimálisan használjuk”, ezért közreműködést, a problémák jelzését kérte.

Egy hozzászóló azonnal jelzett is egy problémát. Mint írta, családi okok miatt kénytelen megválni nyolc hónapos, chippel ellátott tacskó kiskutyájától, akinek egyébként minden kötelező oltása megvan. „Nekem ez az egyetlen problémám” – írta.

Fotó: Egyed Ufó Zoltán Facebook-oldala

Puja Béla bevallása szerint csak némi derültséget kívánt okozni az olvasóknak posztjával, a probléma viszont sajnos nagyon is komoly – nyilatkozta a Mihírnek. „Édesanyám súlyos vesebeteg, nemrégiben új vesét is kapott. Nagyon oda kell figyelnünk az egészségi állapotára, hogy szervezete ne lökje ki az új vesét, de legyengült immunrendszere miatt az orvosok tanácsára nem tarthatunk a házban semmilyen állatot, így kedvencünktől, a nyolchónapos kis tacskótól is kénytelen vagyunk megválni” – magyarázta portálunknak a gazdi.

Azt mondja, kint nem igazán lehet tartani ezt a tacskófajtát, kényes, de kedves, okos jószág, már díjat is nyert.

A helyzetet nehezíti, hogy a gazdinak két kislánya is van, nekik egyelőre el sem merték mondani, hogy hamarosan búcsút kell vegyenek kedvencüktől, Szimattól.

A családfő egy hirdetésben pénzért árulta a kutyát, de – mint mondta – természetesen ingyen is megválna kedvencétől, ha szerető, gondos gazdihoz kerülne kiskutyája.

Borboly Csaba nem reagált a posztra, ezért Szimat ügyét a Mihír vállalta fel: hívd a 0743-976 007-es telefonszámot, ha téged nem csak nyilatkozatok szintjén érdekel az emberek problémája!

Frissítés: Szimat gazdija csütörtökön este a közösségi oldalon közölte az örömhírt: "Örömmel tudatom minden kedves emberrel, hogy Szimatka elkelt! Nagyon jó gazdihoz került, szerető családhoz, és még párja is akadt: egy vele egyidős tacskólány. Azt hiszem, ennél méltóbb lezárása nem is lehetne ennek a történetnek. Hálás köszönet Jakab Árpádnak a cikkért, meg az önzetlen segítségért, fáradozásért, és Önöknek is, kedves emberek!"

Szimat új otthonában