Igazán kitettek magukért a 25. Telekom VOLT Fesztivál szervezői, hogy a kerek évfordulóra az eddigi legtöbb vendéget sikerüljön bevonzaniuk: világsztárok magyarországi premierjeivel rukkoltak elő.

Aki csak a fesztivál idei legnagyobb headlineréért, a Linkin Parkért rajong, annak bizonyára már az év eleje óta megvan a jegye a 25. Telekom VOLT Fesztiválra, amelyet június 27. és július 1. között tartanak Sopronban.

A szervezők ugyanis már tavaly novemberben bejelentették, hogy a jubileumi koncertsorozatot egy „igazán ütős világsztárral” ünneplik – most végre teljesül a VOLT Fesztivál hűséges közönségének leghőbb vágya, hiszen a Linkin Park évek óta vezeti a VOLT kívánságlistáját.

A világhírű együttes húszéves fennállását ünnepli idén, és június 27-én, a fesztivál nyitónapján adja első magyarországi koncertjét – minden jóslat szerint az eddigi legnagyobb VOLT-os közönség előtt.

Sztárparádé egész héten

S ha ez nem lenne elég, a szervezők sorra jelentették be a fesztiválon fellépő további világsztárokat: a nulladik napot, június 26-át például Fatboy Slim, a világhírű brit dj/producer egész estés show-ja zárja, miután átadták az idei Petőfi Zenei Díjakat a legjobb hazai produkciókért.

A továbbiakban az újjáalakult Pendulum, az Imagine Dragons, a Paramore, Martin Garrix és Ellie Goulding, továbbá Jess Glynne, a Years & Years, a Knife Party, a The Cult és az Enter Shikari elsöprő erejű produkciója rázza fel a nagyközönséget.

A Linkin Parkon kívül egy másik világsztár számára is magyarországi premier lesz a 25. Telekom VOLT Fesztivál: az Of Mice & Men rajongói is a szervezőknek köszönhetik, hogy kedvencüket élőben láthatják.

Az eddigi leghosszabb és bizonyára legtartalmasabb VOLT fesztivál részletes programját és a legfrissebb fesztiválhíreket a http://volt.hu/ weboldalon böngészheted.

Szilágyi András