A Napsugár Egyesület és Napsugár Napközi Otthon hagyományai közé tartozik az Erdei óvoda megszervezése, amelyet az iskolába készülő gyerekeknek szerveznek. Mondhatni, az óvónők egész évi  környezetvédelmi munkája teljesedett be.

A Margaréta  és Gyopár csoport gyermekei 2017. június 26. és július 3. között tölthettek el néhány napot szüleik távollétében a Máréfalvi patak gyönyörű környezetében, otthonos körülmények között.

Kirándulások alkalmával tapintható valóságban láthatták az általuk ismert növény-és állatvilágot, megfigyelve azok életét természetes élőhelyükön. Számos gyógynövény megismerésére és gyűjtésére is sor került.

Sok lehetőség nyílt megfigyelésekre, kísérletezésekre, a természetbarát magatartásforma gyakorlására. A természettel való szoros együttlét segítette a gyerekekben megerősíteni azt az érzést, hogy szerető, védelmező szemmel figyeljék természeti értékeinket.

Minden este saját tábori naplóban örökíthették meg élményeiket, az aznapi legjellemzőbb eseményt, melyet majd évek múlva is felidézhetnek kedves rajzaik nézegetése közben.

Elmélyültek az óvodás évek alatt kötött barátságok és  társasjátékok, kézműves tevékenységek, versenyek, jóízű beszélgetések, esti séták tették feledhetetlenné az együtt töltött napokat.

Az élményekben gazdag Erdei óvoda megszervezéséhez a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal, szülők és az óvoda egyesületének a segítségét szeretnénk megköszönni.

Kovács Tímea óvónő, programfelelős