Hat góllal tömte ki az ellenfél hálóját a Vasas Femina II. a szombati bajnokin, amely a vártnál korábban ért véget, ugyanis tíz perccel a vége előtt a vendégek létszáma nyolc fő alá csökkent.

Két azonos pontszámú (21) csapat mérte össze erejét szombaton Székelyudvarhelyen, a női labdarúgó 1. Liga, 2-es széria, 11. fordulójában. A bajnokságban harmadik helyezett Székelyudvarhelyi Vasas Femina II. a negyedik helyezett Kolozsvári Olimpic Star együttesét fogadta a Székelyudvarhelyi FC műgyepes pályáján.

Már az első percekben lehetett látni, hogy a két csapat eddigi bajnoki teljesítménye csak papíron azonos, a pályán azonnal előjöttek a különbségek, a vendégek csak ritkán jutottak a felezővonalon túl, míg a jókedvű játékkal előrukkoló Vasas-lányok sorozatosan gyártották a helyzeteket.
Az egyoldalú játék ellenére sokat kellett várni az első gólra, a 35. percben Marinescu talált be az ellenfél kapujába. A találat alaposan felpörgette Székely János tanítványait, az első félidő utolsó három perce ugyanannyi gólt hozott a Vasasnak, így 4–0-ás állásnál fordultak a csapatok.

A második játékrészt sérülés miatt emberhátrányban kezdte a csere nélkül érkező kolozsvári együttes, a Vasas pedig tovább gyártotta a gólokat, az 52. percben Dávid, a 75. percben pedig Caldare volt eredményes.

Születhetett volna több gól is, de a vendégcsapat játékosai egymás után dőltek ki a sorból (szurkolói szakszóval élve „hullottak, mint a legyek”), a 80. percben már csak hat mezőnyjátékosuk maradt, s ebben a pillanatban a játékvezető lefújta a mérkőzést, maradt a 6–0-ás végeredmény.

A győzelmet követően Székely János tanítványai nem sokat pihenhetnek, a 12. forduló előrehozott mérkőzésén a Vasas Femina II. kedden, április 25-én a Marosvásárhelyi Ladies otthonában lép pályára.

 

Női labdarúgó 1. Liga, 2-es széria, 11. forduló:

Vasas Femina II.–Kolozsvári Olimpic Star 6–0 (4–0)
gólszerzők: Marinescu Mădălina (35., 44.), Balázs Viktória (43.), Mitri Rita (45.), Dávid Márta (52.), Caldare Simona (75.)
A 2-es széria élmezőnye: 1. Kisbecskereki Fortuna 27 pont, 2. Kolozsvári Olimpia II. 24 pont (49–15 ), 3. Vasas Femina II. 24 pont (36–22), 4. Kolozsvári Olimpic Star 21 pont.