Ilyés Annamária lett a német női kézilabda-élvonalban szereplő Neckarsulmer SU vezetőedzője.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint Emir Hadzimuhamedovic több mint hét év után lemondott posztjáról, mert szerinte a csapatnak sürgősen új lendületre és impulzusokra van szüksége, de a sportigazgatói feladatokat továbbra is ellátja.

Az új vezetőedző eddig a klub utánpótlásában dolgozott.

„Ilyés Annamáriának minden képessége és lehetősége adva van ahhoz, hogy nagyon jól végezhesse ezt a munkát. Jelentős Bundesliga-tapasztalattal rendelkezik, és egy ideje a klubunknál tevékenykedik” – nyilatkozta Hadzimuhamedovic.

A 37 éves, székelyudvarhelyi születésű Ilyés balátlövőként Kolozsváron, Nagybányán, majd a Vác, a Kiskunhalas és a Ferencváros színeiben játszott. Németországba 2008-ban igazolt, és előbb a Blomberg-Lippe, majd a Metzingen, végül a Bietigheim együttesét erősítette.

Nyilatkozatában kifejtette, az új feladat váratlan kihívást jelent számára, de nagyon boldoggá teszi.

A felkérés nagyon meglepő volt, mert csak tavaly nyáron vettem át az edzői A-licencet. Nagyon várom a feladatot, mert tudom, hogy sok lehetőség van a csapatban” – vélekedett.

Édesanyjával, az egykori világklasszis kézilabdázóval, Miklós Magdával

A Neckarsumer SU jelenleg a 12. helyen áll a 14 csapatos német női élvonal tabelláján.

Ilyés Ferenc nővére már játékosként is foglalkozott az utánpótlással az aktuális klubjainál, majd visszavonulása után tovább edzősködött Bietigheimben.

Edzői A-licencét tavaly szerezte meg, és ugyanekkor került Neckarsulmba is, ahol az ificsapat és a II. csapat vezetését vette át.