Egy jó településvezető nem csak választás előtt hintáztatja az embereket: két voksolás között is gondoskodik erről. Hogyan? Például vidámparkot bérel. Ez itt a reklám helye.

Város- avagy falunapokon mifelénk is megszokott látvány a vidámpark – rendben, ne fellengzősködjünk: a luna park. De ne csak a polgármesterektől várjuk el, hogy felültessenek a ringlispílre, különben is, hintáztatnak ők eleget bennünket... A 0744-395 278-at tárcsázva mi magunk is bérelhetünk egy vidámparkot!

Ok, ok, luna parkot.

Miért is ne? Eisze nem érdemli meg Béluska, hogy jól szórakozzon hátul, a csűr előtt a templomozás után, sze`életibe`csak egyszer bérmálkozik, de Déncsike számára is felejthetetlenné lehet tenni a konfirmálást egy vidámpark bérlésével, s akkor még nem beszéltünk esküvőkről. Lásd:

Leány- és legénybúcsúzkodóknak halkan szólunk: élethű rodeóbika is bérelhető. Az ám a móka, kacagás...

A vidámpark tulajdonosa egyszerre és szerre-szerre is bérbe adja óriáscsúszdáit, ugrálóvárait, bungee jumpingjait, boksz- és egyéb püfölnivaló játékgépeit – s a bikát is, természetesen... Hullámvasút nincs, de Pesten is felszámolták, miért pont nálunk lenne.

Mihály, a tulajdonos folyamatosan fejleszti meglévő készletét, s esküszik rá, hogy rendszeresen karban is tartja, így a pirospozsgás gyerkőcök jó kezekben vannak, amíg a szintén kipirosodott apuka megiszik még egy sört, a hétvégére a konyhából végre kmozduló anyuka pedig szétnéz a bazársoron.

Attrakció! Szenzáció! Bérelj vidámparkot Mihálytól! Van itt minden, amit el tudsz képzelni, s olyan is, amit nem.

Innen minden kibérelhető, kivéve a bicikliket, a nőt és a Napozó nőt...

Polgármester urak! Gondoljanak a falu gyermekeire, béreljék ki Mihály mini disznilendjét, amíg a nagy rivális szomszéd falu polgármestere ki nem béreli az orruk elől!