A Virtuózok a magyar összetartózás jelképévé alakult az elmúlt időszakban – fogalmazott Zsigmond Barna Pál, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője hétfőn a Virtuózok székelyföldi koncertsorozata kapcsán Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón.

A Csíkszeredában nevelkedett Molnár Levente világhírű operaénekes, az ARTS’ART4U Alapítvány létrehozója – akinek köszönhetően Erdélybe is „eljött” a Virtuózok – elmondta, látván, hogy milyen szép eredményeket értek el a székelyföldi, erdélyi gyerekek a tehetségkutató előző kiadásain, megerősítette őt abban, hogy erre szükség van, és ezt folytatni kell.

A Virtuózok október 26-án Kézdivásárhelyen, a Vigadó nagytermébe, október 27-én Székelyudvarhelyen, a Digitál 3 terembe, október 28-án a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központba, október 29-én Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházba, október 30-án pedig Csíkszeredában a Szakszervezetek Művelődési Házába várják a komolyzene iránt érdeklődőket, minden este 7 órától kezdődően.

A koncerteken budapesti és erdélyi virtuózok egyaránt fellépnek a Csíki Kamarazenekar közreműködésével és Bolyky Zoltán vezénylésével.
Az előválogatót október 29-én 10 órától tartják Csíkszeredában, a Nagy István Művészeti Iskolában.

A jelentkező gyerekeknek egy hónap áll majd rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a tájékoztató alapján. A 29-ei meghallgatásra a 0744-286 866-os telefonszámon, vagy az mcsaba36@gmail.com címen lehet jelentkezni.