Egy hétig a spanyolországi Zaragozában edzőtáborozik a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabda csapata.

Vlad Caba taníványai a felkészülés során három mérkőzést is játszanak: szerdán, csütörtökön és pénteken az Anaitasunával, a Huescával (mindkét gárda spanyol élvonalbeli) és a Billerével – francia másodosztályos gárda.

A klub hivatalos honlapja szerint Spanyolország ötödik legnagyobb városa – mintegy 800 ezer lakossal – napsütéssel fogadta csapatunkat, ám hiába a plusz tíz fokos meleg és a napsütés, a Pireneusok felől érkező szélmozgás alaposan érezhető, elkel a téli kabát.

Nem kirándul a csapat: a félnapos utazást követően csak egy kis pihenő adatott a tizennégy fős játékoskeretnek: szombat késő délután átmozgató edzésen vettek részt a fiúk.

A zaragozai sportlétesítmény lenyűgöző, a kézilabdázók a legnagyobb részében, egy 4 ezer fő befogadására alkalmas sportcsarnokban tréningeztek. A nagy területen elnyúló létesítmény része még egy kisebb terem, uszoda, erőterem, különböző fitnesz tevékenységekre alkalmas termek.

Az edzésen az SzKC a bemelegítést követően focizott, majd a kézilabda is előkerült, a kapusok külön végezték a mozgásokat.

A vasárnapi szabadnapot követően belevágnak a munkába, napi két edzéssel hangolnak a február elsejei rajtra, szerdától pedig következnek a barátságos mérkőzések.

A spanyolországi edzőtáborban tizennégy játékos vesz részt, Goce Ojleszki és Makszim Baranau a most zajló vébén szerepel nemzeti együttesével, míg Szász András térdsérüléséből lábadozik, de már elkezdte a könnyített edzéseket.

A zaragozai kiszállást követően még egy hét marad hátra a felkészülési időszakból, a tavaszi szezon február 1-jén rajtol a Román Kupa negyeddöntőjével, amikor az SZKC Konstancára látogat.