Lejárt a fene nagy sáskainvázió, amelyikről aztán kiderült, se nem sáska, se nem invázió. A fogasfarkú szöcskék, merthogy róluk van szó, kicsit faltak a lucernából, aztán elvonultak kelet felé, hogy ne mindig csak onnan jöjjön a veszedelem.

A szöcskék megjelenése és Borboly élő bejelentkezése között nem telt el fél óra, s a következő napokban Borboly közösségi oldalát ellepték a hashtag szöcske címkéjű bejegyzések.

A videóból kiderül például, hogy a szöcskéktől nem kell félni, mert nem Bukarestből küldték kitenyésztve, Borboly szerint „hallatszik, ahogy pattognak az országúton, amikor mennek el a kocsik, s emiatt sok szöcske itt leli halálát, a kinyomott tetemek pedig még sokáig fognak bűzölögni.”

Egy gazda próbálja magyarázni, hogy ők biza nagyon félnek a szöcsétől, sáskától, tücsöktől, bármi is legyen, ami tönkre teszi kertjeiket, veteményeseiket, földjeiket, de a korábban a medvék kilövését követelő elnök hirtelen elfelejtette, melyik oldalon is áll, jobbnak látta újdonsült állatvédőként a szöcskék pártját fogni.

Kíváncsian várjuk az elnök úr állásfoglalását „melegebb” helyzetekben, a téma máris adott: az Európai Unió bírósága ugyanis úgy döntött, Romániának el kell ismernie egy meleg pár, a román Adrian Coman és az amerikai Clai Hamilton Belgiumban kötött házasságát, amit két éve kérvényez idehaza az ifjú pár... Meglehet, hamarosan a meleg házaspár voluntari-i otthonából látjuk Borbolyt bejelentkezni, s megtudjuk az elnök úr témával kapcsolatos álláspontját is.

Az „invázióra” visszatérve: a szöcskék elmentek.

A csihány felállt.

Borboly (még) marad.

S az elnök úr szerint mindennapi mottójává vált szállóigével élve: a kutya ugat, a karaván – s a szöcske – halad...