Szeptember 22-én kezdi meg szereplését a román férfi kézilabda-bajnokság másodosztályában a Székelyudvarhelyi Szejke SK.

A Sipos Lóránt által edzett csapat szeptember 22-én a legutóbbi kiírást megnyerő, ám az élvonalbeli szereplést anyagiak hiányában az előző évekhez hasonlóan idén is visszamondó Nagyváradi VSK otthonában kezd.

Az első hazai bajnokit egy héttel később játsszák: szeptember 29-én, a kiírás szerint 18 órakor a Tordai Potaissa második számú csapata látogat Székelyudvarhelyre.

A csoportbeli ellenfelek áprilisig összesen négyszer találkoznak egymással az alapszakasz során. A román szakszövetség a másodosztályba beiratkozott csapatokat egyébként négy, egyenként hat együttest számláló csoportba sorolta, ezekből az első kettő jut tovább a májusi elődöntő tornára.

Innen a nyolcból négy csapat kvalifikálja magát a döntő tornára, amelynek végén az első kettő egyenes ágon jut fel a Bölények Ligájába, a 3. és 4. helyezettek pedig selejtezőt játszanak az élvonalban a 11. és a 12. helyen végzett együttesekkel.

A Szejke SK a D-jelű csoportba kapott besorolást, ellenfelei a Nagyváradi CSM, a Nagyszebeni HC, a Segesvári HCM, valamint a Nagybányai Minaur és a Tordai Potaissa második számú csapatai lesznek – utóbbi kettő a szabályzat értelmében nem juthat fel az élvonalba.

A bajnoki rajt előtt biztató, hogy a székelyudvarhelyiek sikerrel vették első felkészülési mérkőzésüket, 39-32 (15-13) arányú győzelmet arattak Nagyszebenben a HC otthonában: Orbán Szilárdék október hatodikán egyébként már bajnoki meccset játszanak Szebenben.

De lássuk az őszi idény mérkőzéseinek programját, azzal a megjegyzéssel, hogy a Román Kézilabda-szövetség honlapján közölt dátumok változhatnak.

Szeptember 22.: Nagyvárad–Szejke SK 
Szeptember 29., 18 óra: Szejke SK–Torda
Október 6. : Nagyszeben–Szejke SK
Október 13.: Segesvár–Szejke SK 
Október 20.: Szejke SK–Nagybánya

November 3.: Szejke SK–Nagyvárad
November 10.: Torda–Szejke SK 
November 17.: Szejke SK–Nagyszeben
Nocember 24.: Szejke SK–Segesvár
December 1.: Nagybánya–Szejke SK

Az A-csoportba egyébként Botosani, Suceava II. csapata, Galac, Bákó és Brassó, a B-be a CSM Bukarest és Konstanca II. számú csapatai, Targoviste, Ploiesti és Alexandria, a C-be pedig Nagyszentmiklós, Resicabánya, Craiova, Temesvár, Pitesti és Tg. Jiu kapott besorolást.