A VOLT június 26-tól négy napon át várja Sopron a magyarországi és Európa más részeiről érkező fesztiválozókat – olyan nagyágyúk lesznek az idei VOLT-on, mint a Black Eyed Peas, a Slipknot, a Papa Roach, a Cypress Hill vagy Martin Solveig. Sőt, közülük az egyik, a Black Eyed Peas ezt a fesztivált  választotta az európai turné egyik kiemelt állomásának.

A nyitónapja így igazi zúzda lesz a nagyszínpadon, hiszen Slipknot előtt a Cypress Hill, a Papa Roach és az Amaranthe fog játszani – a Tankcsapda másnap, az isméy a VOLTra látogató Slash előtt mutatja be 30 éves, jubileumi showját.

Aznap lesz a kilencvenes években nagyot durranó, a hard rockot, funkot, rapet és thrash-t vegyítő Ugly Kid Joe. Ha már jubileum: itt ünnepel a Halott Pénz is, a zárónapon lesz Marsalkó Dávidék fesztiválshowja – a napot viszont a szintén visszatérő vendég, Parov Stelar fogja zárni. 

A HP idén lesz 15 éves: Marsalkó Dávid már 2004 óta ír dalokat Halott Pénz néven, ami akkor még Dávid szólóprojektjeként indult.  Lépésről-lépésre haladtak és 2019-ben az ország egyik legnépszerűbb zenekaraként vágnak bele a kiemelkedően fontos, jubileumi évbe. “Pécs mellett Sopron az a város, ami nagyon közel áll a szívemhez és a VOLTról is rengeteg olyan emlékünk van, amit időről időre szívesen felidézünk” – vall a zenekar és a VOLT városának kapcsolatáról a frontember.

A főszervező Lobenwein Norbert szerint a Halott Pénz a fesztivál egyik legkedveltebb és legfontosabb zenekara. „ Ma már tudjuk, hogy az Emlékszem, Sopronban minden idő legsikeresebb magyar fesztiválhimnusza és nagyon megtisztelő, hogy a Halott Pénz születésnapi fesztivál showjának 2019. június 29-én éppen a Telekom VOLT Fesztivál adhat otthont“ - mondta el a főszervező.

Szilágyi András