Hiába nyerte a második félidőt öt gól előnnyel az SZNKK, az első játékrészben a vendégek egyel többet „tudtak”, így a vâlceai csapat elvitte a pontokat. A csapat első számú kapusa, Bálint Anna utolsó mérkőzését játszotta udvarhelyi színekben. Ritka jó meccset láthattunk.

Lassacskán félúton járnak a hazai női kézilabda-bajnokság A osztályának küzdelmei, a C csoportban érdekelt Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub az őszi idény utolsó hazai mérkőzését játszotta csütörtök délután a városi sportcsarnokban, ahol a Național Rm. Vâlcea csapatát látta vendégül.

A mérkőzés rendkívüli eseménnyel kezdődött, a hazaiak ünnepélyesen vettek búcsút egyik játékosuktól. Bálint Anna utolsó mérkőzését játszotta az SZNKK színeiben (legalábbis egy időre), az udvarhelyiek első számú kapusa a Váci NKSE csapatához írt alá.

Mester Zsolt tanítványai szinte tökéletes, látványos játékkal kezdtek, 5-5-ig fej-fej mellett haladt a két együttes. Ezt követően azonban túlságosan elszaporodtak az egyéni technikai hibák, ezzel el is úszott az első félidő: 9-15.

A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, a sok hiba miatt egyik csapat sem tudta kibillenteni a mérleget. A Vâlcea sose tudott hat gólnál nagyobb előnyt kiharcolni, az SZNKK pedig nem volt képes négy gólnál közelebb jutni az ellenfélhez.

A hajrában aztán minden megváltozott. Öt perccel a vége előtt még hattal vezettek a vendégek, három perccel később viszont már csak néggyel. Erre már a közönség is vérszemet kapott, az udvarhelyi lányok pedig állták a sarat. Alig egy perc maradt a mérkőzésből, és még mindig két gól előnye volt a vâlceai csapatnak. Az udvarhelyi lányok ekkor gólra váltották támadásukat. A vendégek kissé megzavarodva támadtak, és néhány másodperccel a vége előtt a lányaink labdát szereztek. Játékosunk sajnos nem jutott el a kapuig, 2-3 másodperc kellett volna még, na és persze az is, hogy a labda bemenjen.

Egygólos vereség lett tehát a vége, mégis elégedettségre adhat okot, hogy egy jó kis mérkőzés tudott le az SZNKK. A szokásos módon Udvarhelyen a hazai pálya előnye csak jár, de nem jut, így ilyenkor csak a közönség segíthet. És segített is, amit lányaink meg is háláltak.

A bajnokság első részének zárómérkőzést vasárnap déli 12 órától a Dacia Mioveni otthonában játssza az SZNKK.

Női kézilabda, másodosztály, C csoport, 9. forduló:
Székelyudvarhelyi NKK – Național Rm. Vâlcea 26-27 (9-15)