A spanyolok elleni, Székelyudvarhelyen lejátszott két barátságos mérkőzést követően újabb rangos riválissal vív tesztmérkőzéseket Románia futsalválogatottja: Piatra Neamton Olaszország lesz Csoma Alpárék ellenfele.

A találkozókat február 4-én és 5-én, vagyis hétfőn és kedden egyaránt 18 órától játsszák, mindkét mérkőzést az interneten, a FRF Tv-n lehet figyelemmel követni.

A Román Labdarúgó-szövetség közlése szerint mindkét mérkőzésre díjtalan lesz a belépés a karácsonkői sportcsarnokba.

A spanyolok székelyföldi vendégjátékáért viszont mélyen a zsebükbe kellett nyúljanak a sportbarátok, emiatt maradt el egyébként az eredetileg Csíkszeredába tervezett második találkozó, amelyet végül – az elsőhöz hasonlóan – szintén Udvarhelyen rendeztek meg.

Görbe Walter, a Csíkszeredai Imperial Wet tulajdonosa akkor ki is fejtette: nem ért egyet a szövetség székelyföldi szurkolókat sújtó döntésével. „Székelyföldön  nagy népszerűsége van a teremlabdarúgásnak, sok csapat szerepel régiónkból a román bajnokságokban, a vidék sportszeretői pedig megérdemlik, hogy válogatott mérkőzést lássanak. Az egésznek csupán az a szépséghibája, hogy a román válogatott eddigi barátságos találkozóira – bárhol az országban – ingyenes volt a nézők belépése, most pedig jegyeket akarnak kérni a székelyektől. Abban a megyében, ahol a legkisebbek a fizetések az egész országban. Nem támogatom, hogy az itteni emberekről még egy bőrt lehúzzanak” – jelentette ki a spanyolok elleni mérkőzés előtt Görbe Walter.

Az Imperial Wet tulajdonosa felajánlotta, amennyiben a román szakszövetség ingyenessé teszi a nézők belépését, kifizeti a csíkszeredai sportcsarnok bérleti díját a román válogatott edzésére, illetve a mérkőzésének idejére.

Ismert: az RLSZ úgy döntött, akkor inkább mindkét mérkőzést Székelyudvarhely rendezi...

A székelyudvarhelyiek tehát fizettek azért, hogy élőben láthassák a román teremlabdarúgó-válogatottat, az ország más részein viszont – így a hét elején Karácsonkőn is – a sportbarátok ingyen tekinthetik meg a futsalválogatott felkészülési mérkőzéseit.