Új koncepcióval és optimista tervekkel vág neki az új bajnoki szezonnak a Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub. A 2014-ben alakul egyesület a legutóbbi idényt hat győzelemmel és az így begyűjtött 18 ponttal az ötödik helyen zárta a hazai női kézilabda-bajnokság hét együttest felvonultató C csoportját.

Az új keret még nincs véglegesítve, amit már most tudni, hogy a csapatot továbbra is fiatal, tehetséges udvarhelyi és környékbeli játékosok alkotják. A klub rövid távú tervei szerint ezeknek a játékosoknak szeretne fejlődési lehetőséget biztosítani. Hosszabb távon szeretnék újrateremteni a női kézilabda hagyományát a városban, hogy Székelyudvarhely visszakerüljön a hazai kézilabdasport élvonalbeli vérkeringésébe.

Egy játékos biztosan távozik a csapattól, Kerekes Éva a Minaurnál folytatja. Az idei végzősök közül Muntean Krisztina és Bálint Noémi is Kolozsváron folytatja tanulmányait, de úgy döntöttek, hogy maradnak az udvarhelyi csapatnál.

Nem titok, hogy az SZNKK helyi vállalkozók által biztosított magántőkéből, kis költségvetéssel működő klub, a fennmaradáshoz szükséges hiányzó összeget a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által kiírt pályázati pénzekből igyekszünk pótolni, az SZNKK ezúton is köszöni az így nyújtott támogatást.

Az új idénynek új koncepcióval és optimista tervekkel vágunk neki, egy kitartó és összetartó csapatot szeretnénk magunkénak tudni, amelynek mérkőzéseire szívesen kilátogatnak a sportbarátok, viszont tudjuk, hogy ehhez kitartó munkára és sok türelemre van szükség

– közölte Mester Zsolt vezetőedző. Az SZNKK valamint a meglévő és jövendőbeli szurkolók közötti szoros kapcsolat kiépítéséről a későbbiekre ígért részletes információkat.

A szakember elmondta, létfontosságúnak tartja, hogy a folyamatos utánpótlásuk biztosítva legyen, ennek érdekében tettek lépéseket egy jó kapcsolat kiépítésére a Székelyudvarhelyi ISK-val, de emellett hangsúlyt fektetnek a zetelaki korosztályos csapatok segítésére és támogatására, a szakmai segítség mellett lehetőségeikhez mérten sporteszközökkel és felszerelésekkel is szeretnék fejlődésüket támogatni.

Az A osztályos női kézilabda-bajnokság szeptember 9-én rajtol, amikor az SZNKK Ploiești-en lép pályára 17 órától, első hazai mérkőzését pedig szeptember 14-én játssza.

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik közreműködésükkel, támogatásukkal hozzájárultak, hogy egyáltalán megalakuljon és idáig eljusson a klub, a továbbiakban pedig szeretettel várunk mindenkit a lelátókon, hogy együtt biztathassuk lányainkat

– közölte még Mester Zsolt, majd hozzátette:

Az új idényben az összes, székelyudvarhelyi színeket képviselő csapatnak és sportolónak sok sikert kívánunk. Hajrá Udvarhely!